Учени са открили странно същество, което според тях е бродило

...
 Учени са открили странно същество, което според тях е бродило
Коментари Харесай

Учени откриха странно създание, бродило в Австралия в праисторическите времена

 

Учени са разкрили необичайно създание, което съгласно тях е бродило из Австралия в праисторически времена. Новият тип е наименуван „ ехиднапус “ поради приликите му с птицечовката и ехидната –единствените яйценосни бозайници в света през днешния ден.

Животното стана домакински любим на своите осиновители

Вкаменени части от челюстната кост на животното са открити в опалови полета в северната част на Нов Южен Уелс, дружно с доказателства за няколко други антични и към този момент изчезнали видове монотреми.

Новият тип публично е наименуван Opalios splendens, оповестява Би Би Си. „ Цялостната анатомия на Opalios splendens евентуално е много сходна на тази на птицечовката, само че челюстта и муцуната са по-скоро като на ехидна “, споделя шефът на Изследователския институт на Австралийския музей професор Крис Хелген.

 Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?  Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София? 3 мин. Агресия и умишлен преден удар: Защо се стигна до грозните подиуми на паркинг в София?  Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити 1 мин. Учениците от 4. клас се явяват на наложителните изпити  Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата 3 мин. Лоренцо - синът на Софи Маринова, разгласи премия от 10 000 лв. и хвана измамници в мрежата  Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили 8 мин. Избори 2 в 1: Гласът ти се чува. Дебат с водачите на извънпарламентарните сили  Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “ 3 мин. Арестуваха охранител в учебно заведение във Враца, карал деца да скандират „ Да живее Македония “  Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас? 3 мин. Симеон Сакскобургготски посреща тленните остатъци на цар Фердинанд: Кога те идват у нас?

Екипът, провел проучването, твърди, че то демонстрира, че в Австралия в миналото е имало „ епоха на еднопроходните “, в която необикновено редките животни са били многочислени и преобладаващи. „ Това е като да откриеш цяла нова цивилизация “, споделя водещият създател професор Тим Фланъри.

Снимка: Australian musem

Масивът от вкаменелости е открит преди към 25 години от палеонтолога Елизабет Смит и щерка ѝ Клити, до момента в който претърсват отпадъците от мина за рандеман на опал.

Те подаряват екземплярите, чиято възраст се прави оценка на към 100 милиона години, на Австралийския музей, където те престояват забравени в чекмедже до преди към две години.

Теглото му се равнява на два сини кита, три аржентинозавъра, над 30 африкански слона или на общите килограми на 5000 души

Професор Фланъри, експерт по бозайниците, споделя, че се е натъкнал на тях и незабавно е схванал, че са от антични еднопроходни животни.

Някои от костите са принадлежали на към този момент открития Steropodon galmani – по-къс, по-нисък и по-зъбат предходник на птицечовката.

Но другите фрагменти са били непознати. От тях доктор Фланъри и екипът му откриват доказателства за съществуването на три типа, непознати до момента на науката, като резултатите са оповестени в австралийското списание по палеонтология Alcheringa.

То е толкоз сладко, че учените изпадат в безумен смях до момента в който го снимат

Животинките са имали комбинации от характерности, които не са виждани до момента – нито при живи, нито при изкопаеми еднопроходни животни, споделя шефът на Изследователския институт на Австралийския музей професор Крис Хелген.

   View this post on Instagram

A post shared by Australian Museum (@australianmuseum)

С тези екземпляри общият брой на известните типове монотреми, които в миналото са живели в Светкавичния било, става шест.

„ Те демонстрират на света, че доста преди Австралия да стане страна на торбестите бозайници, тя е била страна на косматите яйценосци – еднопроходните “, споделя госпожа Смит.

Подобно на червей, античното създание е обитавало дъното на океана и е било с размерите на оризово зърно

Според други специалисти пък е прекомерно рано да се каже дали в миналото Австралия е била дом на голям брой монотреми и че са нужни спомагателни изследвания.

Авторите на проучването се надяват, че публикацията им ще насърчи финансирането на по-целенасочени разкопки в района, с цел да поддържат своите открития.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР